Jesień rozpoczęła się pracowicie i niestety będzie tak przynajmniej do końca roku :) Z utęsknieniem czekam na ferie zimowe - wtedy może uda nam się wyrwać na spóźnioną podróż poślubną - a tymczasem wydobywam z siebie resztki sił i ratuję się słodką przekąską.
Potrzebujemy:
5 daktyli
garść rodzynek
garść suszonego mango
200 g pestek dyni
garść migdałów
4 łyżki tahini
wiórki kokosowe
Daktyle, rodzynki i suszone mango zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na 2 godziny. Kiedy suszone owoce zmiękną, miksujemy je razem z pestkami dyni, migdałami i tahini. Możemy dodać również 2 łyżki kokosu. Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy je w kokosie i wkładamy do lodówki na 2 godziny.
SMACZNEGO!
0 komentarze:
Prześlij komentarz