Zazwyczaj zamawialiśmy sushi w pobliskiej susharni i byliśmy zachwyceni smakiem ich produktów. Jakiś czas temu jednak spróbowaliśmy samodzielnie sprawdzić się w japońskiej sztuce kulinarnej i wyszło nam to naprawdę smacznie :) Zrolowaliśmy przeróżne smaki, ale wszystko bije zestawienie krewetki w tempurze z serkiem Philadelphia. Tę kombinację powtarzamy najczęściej zmieniając jedynie warzywne dodatki. Zdradzę Wam sekret na pyszną krewetkę.
Potrzebujemy:
Krewetki
Jajko
1/4 szklanki mąki
1/3 szklanki lodowatej wody
przyprawy do smaku (ja dałam szczyptę kurkumy i soli)
Składniki łączymy ze sobą i panierujemy krewetki. Smażymy w głębokim oleju, a następnie zawijamy w nori i ryż posmarowany serkiem. Koniecznie muszą się tam również znaleźć dodatki warzywne, Może być papryka, może być ogórek - może trochę bardziej egzotycznie - to już kwestia smaku i wyobraźni.
Jestem niezwykle ciekawa, jakie składniki dodajecie do sushi :)
0 komentarze:
Prześlij komentarz