piątek, 30 września 2016

Kule migdałowo-sezamowe z bakaliami


Jesień rozpoczęła się pracowicie i niestety będzie tak przynajmniej do końca roku :) Z utęsknieniem czekam na ferie zimowe - wtedy może uda nam się wyrwać na spóźnioną podróż poślubną - a tymczasem wydobywam z siebie resztki sił i ratuję się słodką przekąską. 


Potrzebujemy:

5 daktyli
garść rodzynek
garść suszonego mango
200 g pestek dyni
garść migdałów
4 łyżki tahini
wiórki kokosowe



Daktyle, rodzynki i suszone mango zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy na 2 godziny. Kiedy suszone owoce zmiękną, miksujemy je razem z pestkami dyni, migdałami i tahini. Możemy dodać również 2 łyżki kokosu. Z masy formujemy kuleczki, obtaczamy je w kokosie i wkładamy do lodówki na 2 godziny. 




SMACZNEGO!


About Aniczka

Mam wiele pasji i zainteresowań, ale gotowanie dla bliskich to jedno z przyjemniejszych zajęć w moim życiu. Bezcenne są dla mnie chwile, gdy ktoś ze smakiem konsumuje przygotowane w moim "atelier" posiłki i uśmiecha się serdecznie uznając moją pracę. Bo jak powiada moja 9 letnia siostrzenica - gdy człowiek je, to jest szczęśliwy!

You Might Also Like

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Popular Posts